Tietoa pennun ottajalle

Jos haluat ostaa meiltä koiran, ota yhteyttä soittamalla soittamalla tai lähettämällä sähköpostia mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Ilmoitamme suunnitelluista pentueista omilla kotisivuillamme www.kotokiven.fi ja saksanseisojakerhon tietokannan pentupalstalla.

Myymme pennut ainoastaan metsästäviin koteihin. Kiinnostus koe- ja näyttelytoimintaan katsotaan eduksi. Suosittelemme lämpimästi pennun ottajia liittymään paikallisiin kanakoiraharrastajiin, jota kautta saat arvokasta tietoa kanakoirametsästyksestä.

Haluamme, että kaikki pennunottajat sitoutuvat käyttämään koiran PEVISA-tarkastuksissa koiran ollessa 2-vuotias. Vaikka koiraa ei käytettäisikään jalostukseen, lonkka- ja silmätarkastukset antavat tärkeää tietoa meille kasvattajille ja vaikuttavat tuleviin jalostusvalintoihin.

Astutetut koirat käytämme aina ultraäänitutkimuksessa tiineyden varmistamiseksi. Pennun varanneille ilmoitetaan tiineyden etenemisestä ja syntyneistä pennuista.

Yleensä perimme pennusta varausmaksun 300€ noin kolmen viikon kuluttua pennun syntymästä ja se sitoo molempia osapuolia. Varausmaksu vähennetään pennun täydestä hinnasta ja palautetaan vain, jos kauppa peruuntuu pennun terveydellisistä johtuvista syistä.

Pennut käytetään eläinlääkärin tarkastuksessa ja sirutetaan noin 6 viikon ikäisinä. Kaikki meiltä myytävät koirat rekisteröidään Kennelliittoon. Pentujen luovutusikä on 8 viikkoa ja sitä ennen olemme madottaneet pennut ainakin kaksi kertaa.

Pennut saavat mukaansa myös tuttua penturuokaa ja hoito-ohjeet.

Kuulemme mielellämme pentujen kuulumisia jatkossakin ja meillä voi aina soittaa ja kysyä neuvoja pennun koulutukseen liittyvissä asioissa. Pyrimme aina järjestämään vähintään yhden yhteisen koirankoulutuspäivän keskisuomeen.

Jos jostain syystä joudut luopumaan aikuiseksi kasvaneesta kasvatistamme, autamme uuden kodin löytämisessä parhaamme mukaan.